U.S.A. (New York)

Fox Run Vineyards ligt aan de Westelijke oever van Lake Seneca in het Finger Lakes District. Scott Osborn, de huidige voorzitter en mede-eigenaar was als zoon van 2 professoren niet voorbestemd voor de wijnindustrie. Na zijn studies in Kenya, India Thailand, Japan en het VK startte hij zijn carrière in de internationale politiek. In 1974 werd hij actief in de vastgoedsector. Zijn 1e job in de wijnbranche nam hij op bij Konocti in Californië. Hij keerde terug naar New York (Long Island) in 1985 en kocht Fox Run Vineyards in 1993. 

In 1995 werd Peter Bell als wijnmaker aangetrokken. Het domein beslaat op vandaag 22 hectare waarop naast locale druiven zoals Cayuga vooral Europese cool climate druiven (zoals Cabernet Franc of Lemberger) zijn aangeplant.  Fox Run hecht veel waarde aan respect voor het milieu en kreeg hiervoor het label "Lake Friendly Farm". Minimale interventie in het totale vinificatieproces is het sleutelwoord. Scott is voorzitter van de New York Wine Industry Association. Met zijn dochter Ruth is de opvolging verzekerd. 

De Anthony Road Wine Company is eigendom van Ann en John Martini. Afkomstig van New Jersey startten ook zij in totaal andere sectoren (Ann in het onderwijs, John in het Peace Corps). Later werkte John voor het Agricultural Experiment Station van de Cornell University. In 1990 richtten zij Anthony Road op. Intussen werken ook de 3 kinderen in het bedrijf dat is uitgegroeid tot een domein van 18 hectare. Behalve Vignoles werkt men uitsluitend met vitis vinifera druivenstokken met Riesling in de hoofdrol. 

Villa Bellangelo werd opgericht in 2002 door Michael Litterio en recent overgenomen door de familie Missick. Christopher Missick (2e van links) werkt zowel met hybrids (zoals Seyval Blanc) als vitis vinifera druiven (zoals Cabernet Franc). Er wordt ook gezocht naar nieuwe invalshoeken zoals de productie van een Cream Sherry of de Bellangelo Port. 

In 1810 kocht een Franse Hugenoot, Jean Jacques grond in de Hudson vallei en plantte er druiven aan. In 1839 stichtte hij de huidige Brotherhood Winery.  Op vandaag is het bedrijf eigendom van 3 Chileense wijnfamilies. Brotherhood is de oudste (nog werkende) winery in de U.S.A. en maakt vooral wijn op basis van klassieke (Franse) druiven zoals Pinot Noir, Merlot en Cabernet Sauvignon.